Bemutatkozó

A Bartolotta kávé megalkotója Santo Bartolotta kávé sommelier, pörkölő mester aki úgy gondolta megalkotja a maga saját kávéját azzal a céllal, hogy a világ különböző tájain található kávé ültetvényekről beszerzett első szüretelésű és a cserjék felső részéről szedett, válogatott kávé babokból tradicionális olasz pörkélés után egy olyan exclusive terméket tárjon a kávé szerelmesei elé melynek íz és illat világa egy új élménnyel gazdagít minket.

A Bartolotta kávé egy kávé bab szelekció, melyben a tradicionális olasz pörkéléstől kapott egyedülálló és jellegzetes aromának köszönhetően hosszan érezhető valamennyi zamat és illat. A Bartolotta titka a kiváló minőségű kávébab alapanyagok kiválasztása és a szelekció megalkotása, az  elkészítés folyamatainak szigorú ellenőrzése, így teremtve meg egy hamisítatlan olasz presszókávét. A kávé babokat a Bologna-i pörkölő üzembe egyenesen Santos, Costa Rica, Colombia, Brasilia, Uganda, Cherry India és Kenya ültetvényeiről szállítják, mindegyik ültetvényen maga Santo Bartolotta járt és válogatta a kávé babokat.

A pörkölés saját pörkölő üzemben zajlik, mérete 1200m2, teljesen automatizált, a csomagolás a pörkölés után szintén itt történik. A pörkélést a babok tisztítása és válogatása, a szelekció megalkotása után egy gáz üzemű pörkölővel végzik melyben 220°c fokon 12-15 percig pörkölik a kávét, majd utána a levegőn szárítják ki, folyamatos keverés, átforgatás mellett. Innen egy gép átszívja egy szárító tálcára ami közben szintén levegővel válogatja át  a leesett, töredezett, hibás szemeket. Innen kerülnek egy dupla falú és saját találmánnyal ellátott, vákuum záras csomagolásba, mely a felbontás után is garantálja az íz és illat aromák hosszan tartó megmaradását.

Célunk az, hogy az embereknek folyamatosan egy olyan exclusive terméket tudjunk nyújtani, amelyben a minőség változatlanul a kávé élvezetét növeli azzal, hogy tudásunk legjavát adjuk a termék készítésekor, forgalmazásakor és ellenőrzésekor.  Célunk továbbá, hogy kávé bemutatókat és ismertetőket, tanfolyamokat tartunk folyamatosan Santo Bartolotta és más neves szakértők, előadók részvételével hogy tanácsaikkal segítsék a kávé  elfogyasztásának élvezetét, a kávé csodálatos világának megértését és a hazai kávézási kultúra fejlődését.